top of page
HEAD_2_HEAD.jpg

Tottori! Sommeren vi var alene

En 100% kortreist lokalprodusert barnefilm for hele familien fra menneskene bak filmer som Mongoland, Eventyrland, Knerten i knipe og Now It’s Dark. Premiere på kino 7. august 2020.

 

Filmens synopsis
Vega (8) og Billie (4) er på fjelltur med Pappa når ulykken inntreffer: han faller ned i en fjellsprekk og skader seg. Dermed må jentene dra i ut ødemarka alene for å forsøke å finne hjelp. På sin ferd møter de ville dyr, store og små utfordringer og de må lære å temme sin egen frykt. De treffer noen voksne på veien, men de har alle det til felles at de makter ikke å hjelpe jentene. Dermed må søstrene ta saken i egne hender og vender tilbake fjellsprekken for å forsøke å redde Pappa for egen maskin. - En film om mestring, friluftsliv, og å finne sine egne ”superkrefter”.

”Alle har en flamme som de brenner med. Ingen er helt like, men hva gjør det?”


Musikken til filmen er komponert av Thomas Dybdahl, og på tittelkuttet ”Tottori!” har han fått med seg
Hilde Selvikvåg på vokal sammen med filmens to hovedroller Billie og Vega Østin. Hilde Selvikvåg står bak låter som ”Indie”, ”Karusell” og ”Alt for deg” m.fl. Musikkens produsent Håvard Rosenberg har nylig også produsert Thomas Dybdahls siste plate ”Fever”. På tekst finner vi regissør Silje Salomonsen sammen med filmens klipper Reidar Ewing.

 

Manus og regi:
Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen

Produsent:
Chezville AS v/Gary Cranner

Rollelista:
Billie og Vega Østin, Thomas Skjørestad, Kristoffer Joner,
Nina Ellen Ødegaard, Oddgeir Thune og Mette Arnstad

 


Å lage regional og bærekraftig spillefilm i Norge hadde ikke vært mulig uten disse:

bottom of page